Globaltainment is de moeder (BV) naam van Play As You Like. Het bedrijf is opgericht in 2014 door muziekvernieuwers Mieke Boots & Henk Pestman en richt zich op het ontwikkelen van een compleet nieuw concept voor de  muziekindustrie, dat gekenmerkt wordt door een eigen/vernieuwend verdien- en verdeel-model. De aanpak is integraal (holistisch), zorgt voor meer transparantie in de (muziek)keten en dat inkomsten eerlijker worden verdeeld.

Met Play As You Like maken wij live muziek voor iedereen laagdrempelig, bij (pop)podia, thuis, onderweg of waar dan ook. Daarbij werken wij met een nieuw verdien- en verdeelmodel. Dit zorgt voor doorlopende inkomsten voor de artiest, podia, technici en alle anderen in de keten.

Het concept is opgebouwd in 3 modules. Het eerste concept, dat bij (pop)podia plaatsvindt, heet @LiveConcerts. Het idee achter Play As You Like is dat iedereen een live optreden kan bijwonen binnen de genres pop, rock, dance en klassiek. Vooraf dient een plekje te worden gereserveerd, achteraf vindt betaling naar waarde/waardering en draagkracht plaats.

De live optredens worden geregistreerd en direct uitgezonden via een betaald, besloten platform. Later kan het concert ook on demand worden bekeken. Aan dit platform wordt ook de back catalogue van platenmaatschappijen toegevoegd. Deze module heet @ViewConcerts en is hét kanaal voor de live muziek.

De audio van het geregistreerde concert wordt, na bewerking, beschikbaar gesteld via de module @Listen2Concerts. Dit is eveneens een betaald, besloten platform. Hier wordt een nieuw muziekformat geïntroduceerd waarbij de muziek interactief kan worden gemaakt. Een patent voor Nederland is reeds gehonoreerd, voor de rest van Europa en Noord-Amerika loopt de aanvraag sinds 2011.

De afdracht voor muziekrechten wordt op voorhand geregeld met muziekrechtenorganisaties. Overeenkomsten zijn getekend met Buma/Stemra en Sena, met platenmaatschappijen en Norma zijn wij in gesprek. De uitvoering van de rechtenafdracht wordt geregeld via een one-stop shop. Dit is een portal waarin alle rekenregels staan en per optreden is bekend hoe de rechtenafdracht moet zijn.

De toegang tot live muziek wordt laagdrempelig gemaakt. Het beschikbaar stellen via de podia en platforms @ViewConcerts en @Listen2Concerts geeft talent scouting een boost.

 

Over de founders
De co-founders Mieke Boots en Henk Pestman zijn beide ondernemers (respectievelijk sinds 2011 en 2001). Sinds eind 2013 werken zij aan het concept Play As You Like naast hun eigen ondernemingen. Zij hebben onderzoek verricht en talloze mensen uit de muziekindustrie gesproken waaronder artiesten, managers, boekers en podia. Door de pitch in juni 2015 voor Neelie Kroes (voormalig special envoy Startup Delta) hebben de gesprekken om de rechten 100% dekkend te krijgen een vlucht genomen. Onder andere is met ministeries, muziekrechtenorganisaties en een Europarlementariër gesproken. Een team van ervaren specialisten heeft zich om hen heen verzameld, zoals een auteursrechten jurist, een (online) marketeer, geluidtechnici, cameramensen, regisseurs en specialisten op het gebied van streaming en concertregistratie.

Mieke & Henk


 

 

 

Bijzonderheden

  • Pitch voor Neelie Kroes, special envoy Startup Delta (juni 2015)
  • Genomineerd voor de Buma Music meets Tech Award – Eurosonic Noorderslag (januari 2017)
  • Deelnemer panel Nieuw verdien- én verdeelmodel voor de live muziek – EPIC | Eurosonic Noorderslag (januari 2017)

Contact

GLOBALTAINMENT B.V.
Schuttersweg 8
1217 PZ Hilversum

T +31 6 4644 1122 | +31 6 5332 4067
E info@globaltainment.com

Connect

Volg ons ook op de social media.

Disclaimer

Back to Top